lauantai 3. marraskuuta 2012

Tavallisia herkkuja tavallisilla resepteillä gluteenittomana!






Koska olen saanut suurta terveydellistä apua ruokavalion muutoksesta gluteenittomaksi, on myös leivontatottumuksia pitänyt tarkistaa:) Hmm tai ei ehkä sittenkään... Nämä perinteiset reseptit toimivat aivan yhtä maukkaina myös gluteenittomana ja ovat aivan yhtä helppoja valmistaa. Jauhona siis gluteenittomiin leivonnaisiin luontaisesti gluteeniton Semper Fin Mix (tai osana tuhdimpi Semper Grow Mix) ja tavallisiin vehnäjauho.


MAAILMAN PARAS PANNARI

4 munaa

8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan 4 dl Semper Fin Mix TAI 2 dl Fin Mix + 2 dl Grow Mix)
75 g voita
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 rkl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
(gluteenittomaan pannariin 1,5 tl psylliumia)


-(Lisää maitoon Psyllium ja anna turvota 10 min.)

-Vatkaa kierrevatkaimella kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.
-Lisää maitoon muut aineet paitsi kananmunat kierrevatkaimella.
-Lisää sitten kananmunavaahto kevyesti nostellen vispilällä taikinan joukkoon.
-Paista leivinpaperilla vuoratulla 50 cm uunipellillä  225 c 30 min.
(Meillä on 60 cm uuni ja sen uunipellillä pannukakusta tulee liian ohut, joten olen paistanut sen ikeasta ostetussa peltisessä suuressa "lasagnevuoassa" tai tehnyt puolitoistakertaisen annoksen.)



SUKLAAMUFFINSSIT


100 g pehmeää voita/margariinia

2½ dl 
ruokosokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan Semper Fin Mix)

½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1/2 levyä suklaarouhetta, pätkiksiä, tms.


Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja halutessasi ripottele suklaarouhetta vielä muffinssien päälle. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.



MUD CAKE 


200 g tummaa suklaata

1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl ruokosokeria
2,5 dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan Semper Fin Mix)
200 g voita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovaisesti. Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään vuokaan (n. 25 cm). Paista uunin keskiosassa n. 12-14 min. Tarjoile mielellään vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua.

(Hakusanat: gluteeniton pannukakku, gluteeniton mutakakku, gluteeniton muffinssi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!