lauantai 24. maaliskuuta 2012

Key lime pie

Kun tyttö herää aamulla kuuden maissa, niin sitä ehtii saamaan valmista jo ennen kahdeksaa...
Sekoitin tähän kahta reseptiä, koska kumpikaan yksinään ei ollut mielenkiintoinen:)

Key lime pie

pohja

300 g keksinmuruja (esim. Digestive) 
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Sekoita kulhossa keksinmurut, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää voi, sekoittele haarukalla, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja painele vuoan pohjalle (vuoan läpimitta 23 cm). Painele lopuksi keksinmurut oikein tasaiseksi vuoan pohjaa vasten mittakuppia painamalla. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Anna viilentyä huoneenlämpöiseksi. 

täyte

4 kananmunan keltuaista 
1 purkki makeutettua kondensoitua maitoa 
1 dl vastapuristettua limetin mehua (2 reilunkokoista limettiä)
2 tl raastettua limetin kuorta (yhden limetin kuori)
Laita kananmunan keltuaiset, kondensoitu maito, limetin mehu ja limetin kuoriraaste kulhoon. Vatkaa sähkövatkaajalla 3 minuuttia. Kun pohja on viilentynyt, kaada täyte sen päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa 15 minuuttia. Tässä vaiheessa piirakan keskusta vielä hiukan heiluu, kun heilutat vuokaa. Anna viilentyä huoneenlämpöiseksi. Laita jääkaappiin viilentymään vähintään kolmeksi tunniksi. Tarjoile joko sellaisenaan, kermavaahdon kera tai vaniljajäätelön kera.




2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi!