torstai 8. maaliskuuta 2012

Äidin 60 v. kakku


Tähän pitäis ohje kirjata, se on yhdessä kirjekuoressa lyijykynällä raapustettuna...

No nyt sitten hommiin eli ohje on alunperin Amerikkalaisesta leivontablogista muunnettu, eli mitat on hassuja.

2,1 dl kaakaota
2,4 dl kiehuvaa vettä
2 munaa
2 keltuaista
1 tl vaniljaa
0,9 dl sour cream (ranskankermaa)
5,4 dl jauhoja (jauhoja voi laittaa hieman vähemmänkin esim. 5 dl ei tule niin kovat kakut)
1 tl leivinjauhetta
3,9 dl sokeria
1,2 dl suolattua voita

1. Vispaa yhteen kiehuva vesi ja kaakao erillisessä kulhossa.
2. Yhdistä munat/vanilja/sour cream erilliseen kulhoon.
3. Yhdistä jauhot/leivinjauhe/sokeri erilliseen kulhoon.
4. Lisää voi seokseen 3.
5. Lisää munaseos tämän jälkeen kolmessa osassa vatkaamalla pienellä teholla seokseen 4.
6. Lisää suklaaseos seokseen 5.

Paista kahdessa irtopohjavuoassa 35-45 min 175 c. Meidän 60 cm uuniin vuoat mahtuu rinnakkain, en tiedä miten toimii jos paistaa eri aikaan tai allekkain. Näistä paistuu matalat ja aika kovat kakut.

Leikkaa kakut kahtia ja kostuta reilusti mustalla kahvilla, ehkä n. muumimukillinen kaikkiin pohjiin yhteensä. Anna vetäytyä hyvin enne kuin täytät kakun kermalla. (Kostutusta ei ollut alkuperäisessä ohjeessa, mutta mun mielestä vaatii kostutuksen.)

Sulata 300 g valkosuklaata 1,2 dl:n kermaa. (Mikrossa palaa erittäin helposti! Parempi sulattaa vesihauteessa hellalla. ) Vatkaa 5 dl kermaa ja yhdistä siihen valkosuklaaseos.

Täytä kakku suklaakermavaahdolla.

Minulla on pinnalla kaulittu sokerimassa ja vihreällä elintarvikevärillä värjätty kermavaahto. Kermavaahtoon kannattaa laittaa 1 ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta per kermapurkki, niin siitä tulee tukusampaa ja helpompaa pursottaa.

Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteen suklaakermavaahtoon sekoitettu polkakarkkia murskattuna, sitä täytyy vielä kokeilla!




1 kommentti:

Kiitos viestistäsi!